Ajankohtaista

 

 

Taimien ja kukka-amppeleiden suoramyynti tilalta on päättynyt.

Ennakkotilauksia uudesta perunasta ei oteta enää vastaan. Tänään 20.06 torstaina myynti Kuusankosken torilla sekä huomena perjantaiaamuna Kouvolan torilla niin kauan kun perunaa riittää.
 

Aiemmin tehdyt ennakkotilaukset haettavissa tilalta torstaina 20.06 klo 16-18.

 

 


 

 

 

 Tervetuloa!

 

Ilomäen tila
Facebookissa

Ilomäen tilan historiaa

Tila on ollut Maunon suvun hallussa vuodesta 1904. Ensimmäinen viljelijä Maunon suvusta Ilomäen tilalla oli Iisakki Mauno ja tämän vaimo Maria Sofia.

Heidän jälkeensä tilalla viljelivät Iisakin ja Maria Sofian poika Juho Mauno vaimonsa Marian kanssa. Juhon ja Marian poika Armas viljeli heidän jälkeensä tilaa Elsa-vaimonsa kanssa. Armaksen ja Elsan pojista Vesa otti 70-luvun lopulla vastuulleen tilan viljelemisen vaimonsa Raijan kanssa.

Sukupolvenvaihdos nykyisen isännän Jarno Maunon kanssa tehtiin vuonna 2005. Tilalla on viljelty avomaavihanneksia jo 60- luvulta lähtien. Lypsykarjaa tilalla pidettiin aina vuoteen 2004 asti, jonka jälkeen tilalla ei ole ollut kotieläimiä.

Torimyynnin alkuaikoina myytiin leipää, jonka jälkeen siirryttiin perunoiden ja vihannesten torimyyntiin. Tällä hetkellä tilan päätuotantosuunta on peruna-, ja vihannesviljely. Tilalla on myös kaksi kasvihuonetta, joista toisessa tuotetaan mm. vihannesviljelyssä tarvittavat taimet sekä kesämyynnissä olevat taimet ja toisessa kesämyynnissä olevat tomaatit. Tilan taimimyynti ajoittuu ennen uudenperunan myynnin alkamista, eli taimimyynti on perinteisesti loppunut vuosittain noin viikko ennen juhannusta.