Ajankohtaista

Lopetamme toistaiseksi torimyynnin. Korona-epidemian leviämisen takia, jättäydymme pois torilta sekä lopetamme suoramyynnin tilalta, mutta tuotteitamme (peruna, sipuli, porkkana) on mahdollista tilata kotitoimituksena kotiosoitteeseen (minimi toimitus 25,-), tarkemmat tiedot ja tilaukset sähköpostitse, maunojarno@gmail.com. Kevätkiireiden takia emme pysty aina vastaamaan puhelintiedusteluihin. Toimituspäivät torstai ja perjantai.

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne!

 

 Tervetuloa!

Ilomäen tila
Facebookissa

Ilomäen tilan historiaa

Tila on ollut Maunon suvun hallussa vuodesta 1904. Ensimmäinen viljelijä Maunon suvusta Ilomäen tilalla oli Iisakki Mauno ja tämän vaimo Maria Sofia.

Heidän jälkeensä tilalla viljelivät Iisakin ja Maria Sofian poika Juho Mauno vaimonsa Marian kanssa. Juhon ja Marian poika Armas viljeli heidän jälkeensä tilaa Elsa-vaimonsa kanssa. Armaksen ja Elsan pojista Vesa otti 70-luvun lopulla vastuulleen tilan viljelemisen vaimonsa Raijan kanssa.

Sukupolvenvaihdos nykyisen isännän Jarno Maunon kanssa tehtiin vuonna 2005. Tilalla on viljelty avomaavihanneksia jo 60- luvulta lähtien. Lypsykarjaa tilalla pidettiin aina vuoteen 2004 asti, jonka jälkeen tilalla ei ole ollut kotieläimiä.

Torimyynnin alkuaikoina myytiin leipää, jonka jälkeen siirryttiin perunoiden ja vihannesten torimyyntiin. Tällä hetkellä tilan päätuotantosuunta on peruna-, ja vihannesviljely. Tilalla on myös kaksi kasvihuonetta, joista toisessa tuotetaan mm. vihannesviljelyssä tarvittavat taimet sekä kesämyynnissä olevat taimet ja toisessa kesämyynnissä olevat tomaatit. Tilan taimimyynti ajoittuu ennen uudenperunan myynnin alkamista, eli taimimyynti on perinteisesti loppunut vuosittain noin viikko ennen juhannusta.